Hristiyanlığın İnşasında Kapadokyalı Babaların Rolü

Eğitimin Süresi

3 gün

Eğitimin Yöntemi

Eğitimin iki gün sürecek olan seminer bölümünde, program içeriğindeki konular, alanında uzman konuşmacılar tarafından ayrı oturumlar halinde en az 1 saatlik sunumlar biçiminde gerçekleşecek olup, her oturumun sonunda ayrılan “Soru-Cevap ve Tartışma” bölümlerinde eğitime katılanlar soru ya da görüşlerini ilgili hocalara iletecektir. Son gün ise, teorik olarak edinilen bilgilerin kiliselerdeki ilgili görsellerle desteklendiği bir Bölge Turu gerçekleştirilecektir.

Eğitimin Hedefi

Türkiye’deki profesyonel turist rehberleri ve adaylarının, Kapadokya bölgesinde 4. yüzyılda yaşamış olan 3 kilise babası Büyük Basileios, Nyssalı Gregorios ile Nazianzoslu Gregorios’un Hristiyanlık tarihinde attıkları önemli adımları, alanında uzman konuşmacılar eşliğinde daha iyi kavrayarak, bölgede mesleklerini daha bilinçli yapmalarına ve bilgi dağarcıklarını geliştirmelerine katkı sağlamanın yanı sıra; bölgeye nitelikli turist gelmesini sağlamak amacıyla bir farkındalık yaratmaktır.

Profesyonel turist rehberleri ve adayları

En az 35 kişinin katılımı ile sınıf açılacaktır.

Kontenjanımız 70 kişi ile sınırlıdır.

Ön Şart

Yoktur.

Eğitimin İçeriği

1. Gün

· Kapadokyalı Babalar ve Erken Hıristiyanlık

· Kapadokyalı Babaların Siyasi ve Entelektüel Dünyası

· Hristiyan Manastır Sisteminin Doğuşu ve Kapadokya

· Bizans Sanatı ve Kapadokyalı Babalar

2. Gün

· Hristiyan Teoloji Okullarını Tanımak: Ortaya Çıktıkları Coğrafyalar ve Yüzyıllar”

· Hristiyan Teoloji Okullarının Teslis Fikri ve Khristoloji’nin Oluşum Sürecine Etkileri

· Teolojik Anlayışların Oluşumunda Lokal ve Antik Kültürlerin Etkisi

3. Gün / Bölge Turu: “Kapadokyalı Babaların İzinde”

· Tokalı Kilise, Göreme, 10.yy

· Kılıçlar Kilise, Göreme, 10. Yy

· Yusuf Koç Kilisesi, Avcılar-Göreme, 11.yy

· Cambazlı Kilise, Ortahisar, 11.yy

· Aziz Basileios Kilisesi, Mustafapaşa-Gomeda Vadisi, 9.yy

· Timios Stavros Kilisesi, Mustafapaşa-Gomeda Vadisi, 10.yy

· Cemil, Başmelek/Arkhangelos Kilisesi (Keşlik manastırı kilisesi), 13.yy

· Kırk Şehitler Kilisesi, Şahinefendi köyü, 11-13.yy

· Karabaş Kilise, Soğanlı köyü, 11.yy

· Konstantin ve Helena Kilisesi (Andaval), Niğde, 11.yy

· Eski Gümüşler Manastır Kilisesi, Niğde, 11.yy

Eğitimin sonunda yapılacak olan sınava katılan ve başarılı olan adaylara sertifika; sınava katılmak istemeyen adaylara ise katılım belgesi verilecektir.

Sınav çoktan seçmeli test şeklinde olup, toplam 100 puan üzerinden 60 ve üzeri not alanlar sertifika almaya hak kazanacaklardır.

Not: Eğitim başvurunuz esnasında belge tercihinizi belirtmenizi önemle rica ederiz.

Eğitim Takvimi

14-15 Şubat 2020 tarihlerinde (saat 09:00- 16:30 arasında) eğitimin teorik bölümü, Ünversitemiz Mustafapaşa yerleşkesinde yapılacaktır.

15 Şubat 2020 saat 17:30-18:30 arası sertifika almak isteyenlere sınav yapılacaktır.

16 Şubat 2020 tarihinde (saat 08:00-18:00 arasında) bölge turu yapılacaktır.

Eğitmen/ Konuşmacılar

Prof. Dr. Turhan Kaçar

Prof. Dr. Kürşat Demirci

Doç. Dr. Tolga Uyar

Eğitim Ücreti

Eğitim ücreti (kişi başı) KDV Dahil 550.—TL’sıdır.

Eğitim Başvuru Formunu doldurabilir, - girdiğiniz iletişim bilgileri üzerinden size en kısa sürede dönüş yapılacaktır -

sem@kapadokya.edu.tr adresine e-postalarınızı gönderebilir,

0384 353 5009 – 1192 Dahili / 0216 588 0010 / 0530 143 9886 / 0537 598 6671 numaralı telefonlarımızdan bizi arayabilir ya da whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Kesin kayıt işlemleri için son tarih 12 Şubat 2020 Çarşamba saat 18:00’dir. Bu tarihe kadar ödeme işlemlerinin tamamlanıp ödeme dekontu ile eğitim başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulup, imzalanarak taranıp sem@kapadokya.edu.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Kayıt iptalleri için son tarih 13 Şubat 2020 saat 11:30’dur. İptal taleplerini önce sözlü bildirilmesi ardından yazılı olarak talebin sem@kapadokya.edu.tr e-posta gönderilmesi gerekmektedir. Belirtilen süre içinde gelen iptal taleplerinde ücret iadesi kesintisiz olarak yapılacaktır. Bu tarihten sonra gelen iptal talepleri dikkate alınmayacak, ücret iadesi yapılmayacaktır.

Eğitim sınıfının açılıp açılmayacağı bilgisi kesin kayıt yaptıran katılımcılara 13 Şubat 2020 saat 14:00’den itibaren bildirilecektir. Eğitimin açılmaması durumunda ödemesini yapan katılımcılara kesintisiz olarak eğitim ücretleri iade edilecektir.

Detaylı bilgi almak ve eğitime başvurmak için;

sem@kapadokya.edu.tr adresine e-postalarınızı gönderebilir,