Yaratıcı Drama Liderliği/ Eğitmenliği Sertifika Programı
Eğitimin Kodu
SMHG-820
Eğitimin Süresi
Eğitim 5 aşamadan oluşmaktadır.
Her bir aşama 48 saattir.
Eğitimin toplam süresi 240 saattir.
- Eğitimin ilk 3 aşaması Mayıs ayının ilk haftası tamamlanacak ve yaz döneminde ara verilecektir. ( Detaylı takvim 'Eğitim Takvimi' bölümündedir)
- 4. ve 5. aşaması Ekim- Kasım aylarında yapılacaktır. Etlül ayında planlanarak eğitim takvimi ilan edilecektir.
Eğitimin Yöntemi
Eğitim interaktif eğitim yöntemleri kullanılarak sınıf içi eğitim olarak verilecektir.
Eğitimin Amacı
Program “yaratıcı drama lideri/ eğitmeni” yetiştirmek amacıyla yürütülmektedir. Programı tamamlayan katılımcının, dramayı hem bir dersin işlenmesinde yöntem olarak, hem de katılımcıların bireysel gelişimlerini destekleyen bağımsız bir alan olarak kullanabilmesi hedeflenmektedir.
Hedef Grup
- Mesleğinde Yaratıcı Drama tekniklerini kullanarak çalışmak isteyenler,
- Kurumlara özel Yaratıcı Drama atölye çalışması yapmak isteyenler,
- Yaratıcı Drama alanında çalışan, eğitim/belge eksiği olanlar ile çalışma alanı değiştirmek isteyen kişiler,
- Okul Öncesi öğretmenleri ya da öğretmen adayları,
- Pedagoglar,
- Psikologlar,
- Özel Eğitimciler,
- Sınıf Öğretmenleri,
- Rehber Öğretmenler,
- Resim, Müzik, Beden Eğitimi, Seramik ve El sanatları Öğretmenleri,
- Çocuk Gelişimciler,
- Sağlık Çalışanları,
- Sosyal Hizmet Uzmanları,
- Akademisyenler,
- Üniversite öğrencileri,
- Meslek sahibi olmak isteyen en az lise mezunu olanlar katılabilirler.
Katılımcı Sayısı
En az 25 kişinin katılımı ile sınıf açılacaktır.
Ön Şart
Programa en az lise mezunu olan herkes katılabilir.
Sertifika Programının İçeriği
Birinci Aşama;
- Isınma, canlandırma, değerlendirme aşamalarından oluşan bir yaratıcı drama atölyesinin temel aşamasında rol oynama, doğaçlama tekniklerinin yanı sıra çocuk oyunlarından, nefes ve rahatlama, uyum, güven, dikkat, duyu ve duygu çalışmalarından yararlanılmaktadır.
İkinci Aşama;
- Müzik, heykel, dans, edebiyat vb. sanatların incelenmesinde yaratıcı drama’ dan yöntem olarak yararlanılmaktadır.
Üçüncü Aşama;
- Tiyatronun en temel öğeleri ve bileşenleri (dramaturgi, oyunculuk ve sahne bilgisi vb.), sanat akımı ve kuramları konuları verilmektedir.
Dördüncü Aşama;
- Öğrenme-öğretme süreci kapsamında gruplarla ders planları hazırlama, süreçsel drama, psikodrama vb. üzerine çalışmalar yapılmaktadır.
Beşinci Aşama;
- Katılımcıların deneme planlarını hazırladığı ve uyguladığı aşamadır. Her katılımcı bu aşamada bir saatlik liderlik denemeleri yapmaktadır.
Değerlendirme ve Belgelendirme
Programın ilkeleri incelendiğinde her bir aşama birbirine bağlı olarak yürütülür ve kendi içerisinde süreklilik gösterir. Programa devam zorunludur. Katılımcıların her aşamada en fazla 8 saat devamsızlık hakkı bulunmaktadır.
Bir aşamada 8 saatin üzerinde devamsızlık yapanlar o aşamaya ait “Katılım Belgesi” ve 5. Aşamanın sonundaki sınav hakkını kaybetmiş olurlar. Bu durumda ücret iadesi yapılmaz.
Devamsızlık yapan katılımcı/katılımcıların telafi eğitimi talep etmesi durumunda, telafi eğitimi açılması için gereken kriterlerin -eğitimin yapılabilmesi için gereken katılımcı yeter sayısı, süre, eğitmenin programı vb.- sağlanıp sağlanmadığına yönelik yapılan değerlendirme sonucunda karar Üniversiteye aittir. Açılması yönünde karar verilmesi durumunda belirlenen ücret mukabili telafi eğitim gerçekleştirilir.
Devam koşulunu sağlayan;
Katılımcılara her aşamanın sonunda “Katılım Belgesi” verilecektir. Ara aşamalarda alınan her belge, alınan liderlik programı eğitimine devam edebilmek için gereklidir. Aşamalara ait belgeler, liderlik yapmak için yeterli değildir.
5. Aşamanın sonunda test usulü sınav yapılacak olup 100 üzerinden 60 ve üzeri not alanlar sertifika almaya hak kazanacaklardır.
Sınav notu 60 altı olanlara ücretsiz bir sınav hakkı tanınacaktır.
Eğitim Takvimi
Eğitimin ilk üç aşaması 16 Şubat 2020 Pazar günü başlayıp, 3 Mayıs 2020 Pazar günü sona erecektir. (Aşama bazında detaylı takvim aşağıda sunulmuştur.)
Eğitim haftada 2 gün Cumartesi ve Pazar günleri olup, Üniversitemiz Mustafapaşa yerleşkesinde Saat 09:00-18:00 arası gerçekleştirilecektir.
4. ve 5. aşama takvimi Eylül ayında ilan edilecektir.
Detaylı Takvim
- Aşama; 22 Şubat 2020 - 23 Şubat 2020
29 Şubat 2020 - 1 Mart 2020
14 Mart 2020 - 15 Mart 2020
2. Aşama; 28 Mart 2020 - 29 Mart 2020
4 Nisan 2020 - 5 Nisan 2020
11 Nisan 2020 - 12 Nisan 2020
3. Aşama; 25 Nisan 2020 - 26 Nisan 2020
2 Mayıs 2020 - 6 Mayıs 2020
9 Mayıs 2020 - 10 Mayıs 2020
Program koordinatörlüğü tarihlerde güncelleme yapabilir.
Eğitmen
Dr. Öğ. Üyesi Münire Aydilek Çiftçi
Öğr. Gör. Gizem Karabudak
Eğitim Ücreti
Eğitim ücreti ve size özel ödeme avantajlarını öğrenmek için lütfen bizimle irtibata geçiniz…
Kayıt İşlemleri
Kesin kayıt işlemleri için son tarih 12 Şubat 2020 Çarşambadır. Bu tarihe kadar ödeme işlemlerinin tamamlanarak, eğitim başvuru formunun sem@kapadokya.edu.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.
Kayıt iptalleri için son tarih 13 Şubat 2020 Perşembe saat 12:30’dur. İptal taleplerini önce sözlü bildirilmesi ardından yazılı olarak talebin sem@kapadokya.edu.tr e-posta gönderilmesi gerekmektedir. Belirtilen süre içinde gelen iptal taleplerinde ücret iadesi kesintisiz olarak yapılacaktır. Bu tarihten sonra gelen iptal talepleri dikkate alınmayacak, ücret iadesi yapılmayacaktır.
Eğitim sınıfının açılıp açılmayacağı bilgisi kesin kayıt yaptıran katılımcılara 13 Şubat 2020 saat 14:00’den itibaren bildirilecektir. Eğitimin açılmaması durumunda ödemesini yapan katılımcılara kesintisiz olarak eğitim ücretleri iade edilecektir.
Eğitime devam zorunluluğu bulunmakta olup -şartları değerlendirme ve belgelendirme başlığında açıklanmıştır- devamsızlık durumunda ücret iadesi yapılmayacaktır.
Detaylı bilgi almak ve eğitime başvurmak için;
Eğitim Başvuru Formunu doldurabilir, - girdiğiniz iletişim bilgileri üzerinden size en kısa sürede dönüş yapılacaktır -
sem@kapadokya.edu.tr adresine e-postalarınızı gönderebilir,
0384 353 5009 – 1192 Dahili / 0216 588 0010 / 0530 143 9886 / 0537 598 6671 numaralı telefonlarımızdan bizi arayabilir ya da whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.