Emniyet Yönetim Sistemi - Sivil Havacılık

30 saat

Eğitimin Amacı

Bu eğitim ile katılımcıların;

Emniyet yönetim sistemi hakkında bilgi sahibi olarak, gerekli raporlama, karar ve işletim süreçlerinde yapılacak işlemleri gerçekleştirebilmelerini sağlamak.

Havalimanı, yer hizmeti kuruluşu personelleri.

Yöntem

Eğitim sınıf içi anlatım, konuya uygun video gösterimi, görsel materyal ile desteklenecektir. Katılımcılar havacılık emniyet yönetim sistemine yönelik konuları, insan faktörlerini ve kriz yönetimini iş hayatlarında nasıl kullanabileceklerini, örnek olaylarla fikir alış-verişinde bulunup katılımcılarla paylaşacaktır.

Eğitim sonunda yazılı sınav yapılacak ve %70 başarı gösteren katılımcılar sertifika alabileceklerdir.

• Emniyet Yönetim Sistemi (EYS) Mevzuatı ve Gereklilikleri
  • Emniyet Yönetim Sistemi El Kitabı ve SMS Bileşenleri
  • Havacılık Emniyetine İlişkin Temel Kavramlar (Emniyet, Risk, Tehlike vb.)
  • İnsan Faktörleri
  • Üst Yönetim Desteği ve Pozitif Emniyet Kültürü
  • Emniyet Yönetim Sisteminde Planlama ve Örgütleme
  • Emniyet Yönetiminde Reaktif, Proaktif ve Prediktif Yaklaşımlar