Sıcak Hava Balonu - Tehlikeli Maddeler (Kategori 10)
Eğitimin Kodu
SMBS-809
Eğitimin Süresi
8 saat
Eğitim Yöntemi
Eğitim, belirlenen gün ve saatlerde uzaktan eğitim öğretim sistemimiz üzerinden, canlı olarak sanal sınıf ortamında yapılacaktır.
Kapadokya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Öğretim sistemine masa üstü, diz üstü bilgisayarlardan, tablet ve cep telefonundan erişmek mümkündür. Kullanıcı dostu olan sistemin işleyişi ile ilgili tüm katılımcılara detaylı bilgilendirme e-posta yoluyla yapılacaktır.
Katılımcılar ders esnasında sorularını, kendi tercihlerine göre görüntülü, sesli ve yazılı olarak iletebilecek, derse aktif olarak katılabileceklerdir.
Her bir katılımcıya kullanıcı adı ve şifre tanımlanacak olup, belirlenen gün ve saatlerde derse bizzat bağlanmaları ve dersleri tamamlamaları gerekmektedir. Derse katılım performansları sistem tarafından kullanıcı bazında takip edilmekte olup, eğitime bağlı kalma süreleri, izleme ve takip verileri ile yoklama durumları talep edilmesi halinde SHGM ile paylaşılacaktır.
Eğitimin Hedefi
Bu kursun sonunda katılımcıların;
Tehlikeli maddeleri; taşıyan, gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan balon işletmelerinin yaptıkları işlemleri, insan sağlığına, diğer canlı varlıklara ve çevreye zarar vermeden güvenli bir şekilde yapmaları için gerçekleşmektedir. Bu eğitimle kursiyerler, nitelikleri, eğitimleri, belgelendirilmeleri, görev, yetki ve sorumluluklarına dair usul ve esasları öğreneceklerdir.
Eğitim, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Balonla Ticari Havacılık Faaliyetleri Talimatı (SHT-BALON Rev.3) kapsamında Balon İşletmeleri Eğitim Gereklilikleri Tablosuna (Ek-4) göre düzenlenmektedir.
Hedef Grup
Balon İşletmelerinde;
- Pilot,
- Yer İşletmeden Sorumlu Yönetici Personel
olarak görev yapanlar.
Eğitim, ilk defa Sıcak Hava Balonu- Tehlikeli Maddeler (Kategori-10) Eğitimi (Temel Eğitim) alacaklar ile temel eğitim sertifikasına sahip olup, mevzuata göre tazeleme eğitimi almaları gerekenler için uygundur.
Katılımcı Sayısı
En az 20 kişinin katılımı ile sınıf açılacaktır.
Ön Şart
Eğitime kaydını yapanların, eğitim sonunda adlarına düzenlenmesini istedikleri belge türünü (Temel/ Tazeleme) sem@kapadokya.edu.tr adresine bildirmeleri gerekmektedir. Mevzuata göre almak zorunda olduğu eğitime kayıt yaptırmak katılımcının sorumluluğundadır.
SHT-BALON Rev.3’e göre yenileme periyodu 2 yıldır.
Değerlendirme ve Belgelendirme
“Eğitim alacak kişi eğitim programında belirtilen derslere devam eder. Katılım günlük olarak belgelendirilir. Katılım belgesi düzenlenebilmesi veya sınava girilebilmesi için mazerete bakılmaksızın, derslerin en az %90’ına katılım şartı aranır.” (SHT-EĞİTİM/HAD Madde: 14)”
Eğitimlere katılım zorunludur.
Her bir katılımcıya kullanıcı adı ve şifre tanımlanacak olup, belirlenen gün ve saatlerde derse bizzat bağlanmaları ve dersleri tamamlamaları gerekmektedir. Derse katılım performansları sistem tarafından kullanıcı bazında takip edilmekte olup, katılımcıların derslere en az %90 oranında canlı katılım sağlamaları gerekmektedir. Toplam 45 dakikadan fazla eğitimi canlı izlemeyenlere, 45 dakikadan az olan kaçırdıkları dersi asenkron olarak izleyip tamamlamayanlara sınavda başarılı olsalar dahi sertifika düzenlenmeyecek, eğitim ücreti iade edilmeyecektir.
Eğitim sonunda sınav yapılacak olup geçme notu 100 üzerinden 70 olarak uygulanacaktır.
70 altı puan alanlara ücretsiz bir sınav hakkı daha tanınacaktır.
Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara; SHGM onaylı sertfika verilecektir.
Eğitim Takvimi
Başlangıç Tarihi: 31 Mayıs 2021 Pazartesi
Bitiş Tarihi : 1 Haziran 2021 Salı
Sınav Tarihi : 1 Haziran 2021 Salı
Detaylı ders programı, kesin kayıt yaptıran katılımcılarla paylaşılacaktır.
Eğitimin İçeriği
a) Tehlikeli madde taşımacılığına ilişkin ulusal mevzuat ile uluslararası anlaşma ve sözleşmeler.
b) Tehlikeli maddelerin sınıflandırılmaları (çözel ve karışımların sınıflandırma prosedürleri, tehlikeli madde listesinin yapısı, tehlikeli maddelerin sınıfları ve bu sınıflandırmanın prensipleri, taşınan tehlikeli maddelerin yapısı, tehlikeli maddelerin fiziksel, kimyasal ve zehirlilik özellikleri ve benzeri.).
c) Genel ambalajlama, tank ve tank‐konteyner kuralları (p, kod, eketleme, yapımı, başlangıç ve periyodik muayene ve testler).
ç) İşaretleme, eketleme, ikaz levhası ve turuncu plakaların takılması kuralları.
d) Taşıma evrakı hakkında bilgiler.
e) Sevkiyat yöntemi ve gönderimdeki kısıtlamalar (tam yük, dökme halinde taşıma, orta boy hacimli konteynerlerde taşıma, konteynerlerde taşıma, sabit veya sökülebilir tanklarda taşıma).
f) Yolcuların taşınması ile ilgili kurallar.
g) Karışık yüklemeye ilişkin yasaklar ve tedbirler.
ğ) Tehlikeli maddelerin ayrışrılması kuralları.
h) Taşınan madde miktarlarının sınırlandırılması ve miktar muafiyetleri.
ı) Elleçleme ve isfleme kuralları.
i) Yükleme öncesinde ve boşaltma sonrasında temizleme veya gazdan arındırma kuralları.
j) Araçta bulundurulması gereken belgeler (taşıma evrakı, yazılı talimatlar, araç onay serfikası, sürücü eğim serfikası, özel izin belgesi ve benzeri.).
k) Trafikte araçların seyri ve park etme kuralları.
l) Tehlikeli madde taşımacılığı ile ilgili trafik mevzua ve kısıtlamalar.
m) Tahliye işlemleri veya bu işlem sırasında meydana gelebilecek sızınlara müdahale etme kuralları. n) Taşıma teçhizatları ile ilgili gereklilikler.
o) Tehlikeli maddelerin taşınmasıyla ilgili işletmeye yönelik güvenlik planlarının hazırlanması.
ö) Tehlikeli madde kaynaklı bir kazanın, kaza nedenleri ve çeşitleri hakkında bilgilendirme ile bu kazaların raporlanması.
p) İşletmeler için hazırlanacak yıllık raporların hazırlanma usul ve esasları.
r) (Ek:RG‐19/4/2017‐30043) Tehlikeli madde kaynaklı muhtemel yangınların önlenmesi ve bu tür yangınlara müdahale yöntemleri.
Kayıt İşlemleri
Kesin kayıt işlemleri için son tarih 28 Mayıs 2021 Cuma saat 18:00’dir. Bu tarihe kadar kesin kayıt işlemlerinin ve ödemenin tamamlanmış olması gerekmektedir.
Eğitim ücreti Kapadokya Üniversitesi hesabına EFT/Havale yolu ile yapılabileceği gibi ödeme sayfamız üzerinden kredi kartı ile de yapılabilir.
Eğitim ücretini kredi kartı ile ödemek isteyen katılımcılarımız SATIN AL kısmına tıklayarak sayfamıza üye olmalarının ardından ödeme sayfamıza yönlendirileceklerdir. Ödeme işleminin başarıyla sonuçlanmasının ardından kesin kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır. Bir sorunla karşılaşmanız halinde iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilir sem@kapadokya.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz. (Kapadokya Üniversitesi eğitim satın alım işleminizle ilgili sizden telefonda veya e-posta yoluyla kredi kartı bilgilerinizi talep etmez.)
Eğitim ücretini EFT/ Havale yoluyla ödemek isteyen katılımcılarımıza e-posta üzerinden “Eğitim Başvuru Formu” gönderilecektir. Kesin kayıt işleminin tamamlanabilmesi için söz konusu başvuru formunun eksiksiz olarak doldurularak imzalanması ve ödeme dekontu ile sem@kapadokya.edu.tr e- posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.
Eğitim ücretini EFT/ Havale yoluyla ödemek isteyen katılımcılarımız için hesap bilgilerimiz;
Kapadokya Üniversitesi
(Alıcı kısmına yazılmalıdır.)
TR70 0006 2001 0410 0006 2978 01
(IBAN)
Açıklama kısmına eğitime katılacak kişinin ADI-SOYADI ve katılmak istediği eğitimin adı (Tehlikeli Maddeler) yazılmalıdır.
Kayıt iptalleri için son tarih 29 Mayıs 2021 Cumartesi saat 12:00'dir. İptal taleplerini önce sözlü bildirilmesi ardından yazılı olarak talebin sem@kapadokya.edu.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir. Belirtilen süre içinde gelen iptal taleplerinde ücret iadesi kesintisiz olarak yapılacaktır. (*) Bu tarihten sonra gelen iptal talepleri dikkate alınmayacak, ücret iadesi yapılmayacaktır.
Eğitimin açılıp açılmayacağı bilgisi kesin kayıt yaptıran katılımcılara 29 Mayıs 2021 Cumartesi saat 14:00’den itibaren bildirilecektir. Eğitimin açılmaması durumunda ödemesini yapan katılımcılara ücretleri kesintisiz iade edilecektir. (*)
Eğitimin açılması durumunda, kesin kayıt yaptıran katılımcıların e-posta adreslerine 31 Mayıs 2021 Pazartesi saat 12:00’ye kadar Kapadokya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemine giriş kullanıcı adı ve şifreleri gönderilecektir.
Sisteme bilgisayar, tablet ve cep telefonundan giriş yapmanız mümkündür. Sistem kullanıcı dostu olup, kullanımı ile ilgili de ayrıca bir bilgilendirme gönderilecektir.
(*) İade işlemlerinde kredi kartından ödeme yapanlara iadeleri kredi kartlarına, EFT/Havale ile ödeme yapanların iadeleri dekontta yer alan IBAN’a yapılacaktır.
Detaylı bilgi almak ve eğitime başvurmak için;
Eğitim Başvuru Formunu doldurabilir, - girdiğiniz iletişim bilgileri üzerinden size en kısa sürede dönüş yapılacaktır -
sem@kapadokya.edu.tr adresine e-postalarınızı gönderebilir,
0384 353 5009 – 1192 Dahili / 0216 588 0010 / 0537 598 6671 numaralı telefonlarımızdan bizi arayabilir ya da whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Eğitim ücreti kişi başı ücret olup, KDV Dahildir.
Bonus kart'a 2,3,4 taksit.
Bankkart'a 2,3,4 taksit.
CardFinans'a 2,3,4 taksit.
Maximum Kart'a 2,3,4 taksit.
World Kart'a 2,3,4 taksit.