Haberleşme

1 gün

Kursun Hedefi

Bu kursun sonunda katılımcılar;
VHF kullanabilir, SITA ve AFTN üzerinden mesaj gönderip, gelen mesajı anlayabilecek; telsiz kullanımını öğrenecek ve havacılık literatürü ile konuşabileceklerdir.

Hedef Grup

Havayolları veya yer hizmeti kuruluşlarının tüm birimlerin memuru/şefi, satış trafik memuru/şefi ve Sivil Havacılık sektöründe faaliyet gösteren veya eğitim işbirliğindeki kurum veya kuruluşların personelleri.

Katılımcı

15 Kişi

Ön Şart

Ön şart yoktur.

Kurs İçeriği

Bu kursta; havacılık alfabesi, havacılık terimleri, kısaltmaları telsiz, VHF kullanımı ve SITA AFTN mesajları ele alınacaktır.

Değerlendirme

Katılımcılar, eğitim sonunda katılım belgesi alabileceklerdir.

Eğitimin İçeriği

Modül İçerik Teori (Saat) Uygulama (Saat)
1 Societe In Ternationale De Telecommunications Aeronautiques (SITA) Hakkında Genel Bilgiler
2 Mesaj Nedir?
3 Mesaj Öncelik Kodları
4 Mesaj Bölümleri
5 Mesaj Çeşitleri
6 Hata Kodları
7 Aeronautical Fixed Telecommunication Network (A.F.T.N.) Mesajı

Saat
Toplam Saat 4

Detaylı bilgi almak ve eğitime başvurmak için;

Eğitim Başvuru Formunu doldurabilir, - girdiğiniz iletişim bilgileri üzerinden size en kısa sürede dönüş yapılacaktır -

sem@kapadokya.edu.tr adresine e-postalarınızı gönderebilir,

0384 353 5009 – 1192 Dahili / 0216 588 0010 / 0537 598 6671 numaralı telefonlarımızdan bizi arayabilir ya da whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Kapadokya SEM E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız