Haberleşme

SMSH-805

1 gün

VHF kullanabilir, SITA ve AFTN üzerinden mesaj gönderip, gelen mesajı anlayabilecek; telsiz kullanımını öğrenecek ve havacılık literatürü ile konuşabileceklerdir.

Havayolları veya yer hizmeti kuruluşlarının tüm birimlerin memuru/şefi, satış trafik memuru/şefi ve Sivil Havacılık sektöründe faaliyet gösteren veya eğitim işbirliğindeki kurum veya kuruluşların personelleri.

Bu kursta; havacılık alfabesi, havacılık terimleri, kısaltmaları telsiz, VHF kullanımı ve SITA AFTN mesajları ele alınacaktır.

Katılımcılar, eğitim sonunda katılım belgesi alabileceklerdir.

1 Societe In Ternationale De Telecommunications Aeronautiques (SITA) Hakkında Genel Bilgiler
2 Mesaj Nedir?
3 Mesaj Öncelik Kodları