İHA-2 Ticari İnsansız Hava Aracı Pilotu Eğitimi (Teorik) / İstanbul Sabiha Gökçen Yerleşkesi
Eğitim Dönemleri
Eğitim Başlangıç Tarihi | Eğitim Bitiş Tarihi | Kontenjan Sayısı | Son Katılım Tarihi | Son İptal Tarihi | Eğitim Ücreti | Sepete Ekle |
---|
KDV Dahil kişi başı ücrettir.
Bu eğitimle ilgili kesin kayıt işlemleri elektronik ortamda, mesafeli satış sözleşmesi alınarak tamamlanmaktadır. Eğitimle ilgili tüm detaylar aşağıda ve elektronik olarak onay vereceğiniz mesafeli satış sözleşmesinde yer almaktadır. Satın alma işlemini gerçekleştirmeden ve okudum, anladım, kabul ettim onayını vermeden önce eğitimle ilgili tüm detayları ve şartları okumanız gerektiğini hatırlatırız.
Eğitimin Kodu
SMİH-803
Eğitimin Süresi
Toplam Eğitim Süresi: 90 Saat
Eğitim Yeri
Eğitim Üniversitemizin İstanbul Sabiha Gökçen yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.
Mustafapaşa- Ürgüp yerleşkemizde yapılacak eğitime katılmak ve bilgi almak için tıklayınız.
Eğitimin Hedefi
İnsansız hava aracı kullanacak pilotların ulusal ve uluslararası sivil havacılık otoritelerinin düzenlemelerine uygun biçimde havacılık emniyeti bilinciyle eğitim almalarını ve İHA-2 sınıfı pilotluk eğitiminin teorik bilgi kısmı için sertifikalandırılmalarını sağlamaktır.
Üniversitemiz İHA-2 sınıfı pilotluk eğitimlerinde teorik ve uçuş eğitimi için yetkilendirilmiş olup, İHA-2 pilot lisansı gerekliliklerinden 36 saatlik uçuş eğitimi bu eğitimin kapsamı dışındadır.
SHGM talimatına göre önce teorik ardından uçuş eğitiminin alınması gerekmektedir. Teorik eğitimi tamamlamanız ardından Üniversitemiz tarafından verilen uçuş eğitimini alabilirsiniz. Uçuş eğitimi ile ilgili detaylı bilgi almak ve eğitim takvimi için tıklayınız.
Hedef Grup
Azami kalkış ağırlığı 25 kg (dâhil) ile 150 kg arasında ticari amaçlı insansız hava aracı kullanmak isteyen 18 yaşından büyük herkes katılabilir.
Katılımcı Sayısı
En az 14 kişinin katılımıyla sınıf açılacaktır. Kontenjan 24 kişiyle sınırlıdır.
Özel Şartlar
Eğitime kesin kaydını yapan tüm katılımcıların belirtilen süreye kadar aşağıda sıralanmış ve açıklamaları yapılmış belgelerin taramalarını iha@kapadokya.edu.tr adresine göndermeleri, asıllarını eğitimin ilk günü teslim etmeleri gerekmektedir.
- SHGM’nin İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatı Madde 14/1’de belirtilen suçlardan hüküm giymemiş olduğunu gösteren arşiv kayıtlı adli sicil belgesi,
- İkametgah Belgesi,
- T.C. Kimlik Kartının arkalı önlü fotokopisi (kâğıdın boş kısmına “İHA-2 eğitimi içindir” yazılmalıdır),
- Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanmış olun İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatında (SHT-İHA), İHA-2 sınıfı pilot olmak için istenen gereklilikler konusunda bilgi sahibi olduğuna ve kabul ettiğine dair taahhütname,
Değerlendirme ve Belgelendirme
Eğitimlere katılım zorunludur. Sertifika sınavına hak kazanabilmek için katılımcının eğitimlere en az %90 oranında katılım sağlaması gerekmektedir. (Bir katılımcı eğitim süresince toplam en fazla 9 ders saati devamsızlık yapabilir.) Bu kurala uymayan katılımcılar sınav hakkını kaybetmiş olur ve eğitim ücreti iadesi yapılmaz.
Eğitim sonunda sınav yapılacak olup geçme notu 100 üzerinden 70 olarak uygulanacaktır.
70 altı puan alanlara ücretsiz iki sınav hakkı daha tanınacaktır.
Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara; Kapadokya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından İHA Kurs Bitirme Sertifikası düzenlenecek ve katılımcılarımızın e- devlet hesaplarına yüklenecektir. Fiziki belge basımı yapılmayacaktır.
Katılımcılarımız belgelerine e-devlet hesapları üzerinden istedikleri zaman ulaşabilir, çıktısını alabilir, istedikleri kurum ve kişilerle paylaşabilirler
Lütfen, kâğıt israfını engelleyerek ormanlarımızı koruyalım!
Eğitim Takvimi
Açılacak ilk eğitimimize ön kayıt yaptırmak için tıklayınız.
Eğitim İçeriği
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatına (SHT-İHA) uygun olarak, talimatta yer alan sürelerde verilecektir.
SHT-İHA talimatına ulaşmak, eğitim içerik ve ders saatleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
- Hava Aracı Genel Bilgisi- Gözde ve Sistemler- Elektrik ve Motor (Enerji Sistemi)- Acil Durum Donanımı
- Operasyonel Usuller (İşletme Yöntemleri)
- Uçuş Planlama ve İzleme
- Meteoroloji
- Hava Hukuku ve ATC Usulleri
- Seyrüsefer
- Uçuş Prensipleri
- İnsan Performansı ve Kısıtlamaları
- İletişim
- Bakım ve Onarım
Kayıt İşlemleri
Eğitim takviminin ilan edilmesinin akabinde kesin kayıt işlemleri ile ilgili tüm detaylar yayımlanacaktır.
Takvim açıklandığında sizi aramamız için eğitim başvuru formunu doldurmanız yeterlidir.
İlginize teşekkür ederiz.
Detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için;
Eğitim Başvuru Formunu doldurabilir, -girdiğiniz iletişim bilgileri üzerinden size en kısa sürede dönüş yapılacaktır-
iha@kapadokya.edu.tr ve/veya sem@kapadokya.edu.tr adresine e-posta gönderebilir,
0384 353 5009 – 1192 Dahili / 0216 588 0010 / 0537 598 6671 numaralı telefonlarımızdan bizi arayabilir ya da whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.